Klassieker van de dag: Ruimtepak passen

Klassieker van de dag: Ruimtepak passen

Redactie DIGIFO... 450 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de Dag25 mei is een belangrijke dag voor de ruimtevaart, zowel fictief als in het echt. Op deze dag in 1961 kondigde de Amerikaanse president John F. Kennedy aan dat er voor het eind van het decennium iemand op de maan zou lopen, op deze dag in 1973 wordt de eerste bemande vlucht naar het ruimtestation Skylab gelanceerd en op deze dag in 1997 verschijnt de eerste Star Wars film in de bioscoop.

Genoeg redenen om in de Klassieker van de Dag te kijken naar een astronaut die een ruimtepak past.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie