Klassieker van de dag: Rolls in een ballon

Klassieker van de dag: Rolls in een ballon

Jasper van Bladel 486 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: het ziekenhuis

De man in dit rieten mandje is Charles Stewart Rolls. Medeoprichter van het automerk Rolls-Royce en destijds een groot pionier in de lucht. Daarnaast de eerste engelsman die overleed door een vliegtuigongeluk. 

Op de foto zien we hem in 1910, het jaar waarin hij later zou overlijden, in een luchtballon. Samen met Mrs. Assheton Harbord, tevens pionier in de lucht. In 1903 was hij een van de oprichters van de Royal Aero Club. Rolls maakte in korte tijd 200 gemotoriseerde vluchten en 170 ballonvluchten. Ook was hij de eerste vliegenier die zonder te stoppen een dubbele overtocht maakte over het Kanaal. Die vlucht, waar hij een medaille voor kreeg, vond plaats op 2 juni 1910. Iets meer dan een maand voor zijn dood. 

Hij werd 32 jaar oud.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper