Klassieker van de dag: Rijdende kerk

Klassieker van de dag: Rijdende kerk

Jasper van Bladel 1296 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

De rijdende winkel, de bibliobus en de ijscowagen, dat zijn normale zaken. Maar een kerk op wielen? Dat is toch wat anders. Op deze foto uit de jaren vijftig zien we een compleet uitgeruste kerk die in de laadruimte van een vrachtwagen gebouwd is. Een bijzonder gezicht, iets dat de toekijkende dames ook lijken te denken. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper