De eerste radioverbinding tussen Engeland en Amerika

Klassieker van de dag: Radioverbinding tussen Engeland en Amerika

Fabienne Keijzer 405 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker

Op 18 januari 1903 brengt Guglielmo Marconi voor het eerst een radioverbinding tot stand tussen Engeland en de Verenigde Staten. Het was een bericht in morse van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt aan de Britse koning Edward VII. Marconi deed dit vanuit het Marconi Wireless Telegraph Station in het kustplaatsje Donegal in Ierland. Deze foto is waarschijnlijk een jaar eerder genomen, toen het station werd geopend.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne