Klassieker van de dag: Poseren in de Fjord

Klassieker van de dag: Poseren in de Fjord

Jasper van Bladel 406 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zien een eenvoudige Noorse familie voor hun huisje in een van de meest westelijk gelegen Fjorden van Noorwegen. Vader en drie kinderen poseren geduldig voor de fotograaf. Maar waar is moeder? Die was ziek en lag op bed, in de kamer die op de achtergrond te zien is met het raam open. Het is een aandoenlijke foto, waarop vooral het middelste kind grappig de camera inkijkt. Het meisje op links lijkt haar taak uiterst serieus te nemen.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper