Klassieker van de dag: Over de nieuwe brug

Klassieker van de dag: Over de nieuwe brug

Jasper van Bladel 997 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zien hier de eerste vervoersmiddelen die de Sydney Harbour Bridge oversteken in maart 1932. De foto is gemaakt door Sam Hood van Sam Hood News Service. Mooi om te zien is dat de fietsers gewoon over de rijbaan rijden waar ook de auto’s zich begeven. Dat is nu ongetwijfeld heel anders, want het verkeer is vele malen drukker geworden. Het moet in ieder geval een hele ervaring geweest zijn om over een nieuwe brug te rijden in een tijd dat het gemotoriseerde verkeer nog in de kinderschoenen stond. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper