Klassieker van de dag: Op expeditie

Klassieker van de dag: Op expeditie

Jasper van Bladel 249 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Op avontuur naar Groenland. We zien een portret van Per Schei, een van de expeditieleden van de tweede expeditie naar Groenland en de eilanden ten noorden van Oost-Canada. Het is 1899 deze expedities vonden plaats van 1898 tot 1902. De stoere Per hier op de foto is helaas niet hele erg oud geworden, in 1905 is hij gestorven. Of dat tijdens een gevaarlijke expeditie was, dat is niet bekend.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper