Klassieker van de dag: Op de slee in 1904

Klassieker van de dag: Op de slee in 1904

Jasper van Bladel 372 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Voor een kind zijn er maar weinig activiteiten leuker dan sleeën. Met een vaartje van een heuvel afglijden en maar kijken waar je uitkomt, dik gekleed in winterjas en wanten. Op deze foto zien we een besneeuwde berg met sleeënde kinderen in Montreal. Het is mooi om te zien dat een activiteit zo universeel en tijdloos kan zijn, want deze scene zou je nu ook goed kunnen fotograferen. Ouders kijken vanaf de kant toe hoe hun kroost in volle vaart naar beneden komt gegleden. Als we het goed zien is er ook een wedstrijdelement, want het ziet er bijzonder georganiseerd uit. Wie er uiteindelijk heeft gewonnen weten we helaas niet. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper