Klassieker van de dag: Op de ezel

Klassieker van de dag: Op de ezel

Jasper van Bladel 330 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Vandaag hebben we in deze rubriek een foto van een jongetje op een ezel. Een grappig gezicht, want een ezel is in onze westerse wereld niet het eerste dier waaraan je denkt als het gaat om ‘rijden op’. Desondanks zit deze jongen, waarschijnlijk heette hij Edward Becher, toch op de ezel. Echt blij kijkt hij daar trouwens niet bij, misschien was hij er alleen maar even opgeklommen voor de foto. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper