Klassieker van de dag: Onthoofde ruiters en hangende herten

Klassieker van de dag: Onthoofde ruiters en hangende herten

Jasper van Bladel 681 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het is weer eens iets anders, een kleurenfoto uit 1940. We zien jagers die ontbijt eten. Oregon, het westen van de USA. Met geschoten wild naast de ontbijttafel. De herten zijn bevallig neergelegd op het spatbord van de auto of gehangen in de naaldboom. Er is voor hen weinig hoop meer. Want op veel meelijden van de jagers hoeven ze natuurlijk niet te rekenen.

Die waren ondertussen wel toe aan hun kopje koffie en hun boterham met Sleepy Hollow Syrup. Maple syrup dus. Een soort zoete stroop, gewonnen uit de Maple tree. Hier noemen we zo’n ding een Ahorn. Of het lekker is weten we niet. Ook weten we niet waarom de siroop de naam Sleepy Hollow syrup heeft meegekregen. 

Want een zoete siroop heeft op het eerste gezicht weinig te maken met het oude Amerikaanse 'Sleepy Hollow' verhaal van Irving. In dat verhaal uit 1820 komt een ruiter zonder hoofd opdraven. Naast deze foute woordspeling zal ook het aangezicht van een onthoofde ruiter geen pretje zijn. 

Hij kwam overigens alleen zijn hoofd zoeken. Niets om je zorgen over te maken dus.

Lees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper