Klassieker van de dag: Onder de auto in Hell's Kitchen

Klassieker van de dag: Onder de auto in Hell's Kitchen

Jasper van Bladel 762 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zien op deze foto een man die aan zijn auto aan het werk is in de wijk Hell’s Kitchen in New York.  Het is 1974 en deze wijk werd in die tijd gezien als een slechte wijk met veel criminaliteit, arme bewoners en slecht onderhoud. Ondertussen is de wijk juist een zeer populaire buurt, door de centrale ligging en de vele leuke eettentjes.  

Deze foto is onderdeel van Documerica. De fotoserie van Michael kwam tot stand doordat hij deelnam aan het project ‘Documerica’ van milieu-organisatie EPA, waarin fotografen werd gevraagd om hedendaagse maatschappelijke- en milieuproblemen vast te leggen. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper