Klassieker van de dag: Ochtendgymnastiek

Klassieker van de dag: Ochtendgymnastiek

Jasper van Bladel 471 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Een beetje beweging is geen slecht idee op de vroege vrijdagmorgen. Hier een foto van een aantal politiecadetten tijdens de gymnastiekles in 1960. Locatie: ergens in het graafschap Yorkshire in het noorden van het Verenigd Koninkrijk. Of ze er allemaal even veel zin in hebben valt te betwijfelen, niet iedere cadet kijkt gelukkig. Een goede conditie is natuurlijk erg belangrijk binnen het politieapparaat, grote kans dat deze gymnastiekles dus verplicht was.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper