Klassieker van de dag: Naar de meubelboulevard

Klassieker van de dag: Naar de meubelboulevard

Jasper van Bladel 561 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Het is Tweede Kerstdag en wat gaat iedereen dan doen? Juist, naar de meubelboulevard. Vandaar vandaag een oude foto van een IKEA-interieur in deze rubriek. Het is 1962 en dat is duidelijk te zien in deze huiskamer, al komt hij toch verdacht modern over. Niet gek, want dergelijk mid century design is tegenwoordig erg geliefd. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper