Klassieker van de dag: Modellen op het vliegveld

Klassieker van de dag: Modellen op het vliegveld

Jasper van Bladel 587 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Modellen op het vliegveld van Dallas, Texas. Maart 1940. Waarschijnlijk is dit een promotionele foto voor het vliegveld, maar zeker weten doen we dat niet. De (geleende) auto is een Oldsmobile Series 70 en het vliegtuig is een Lockheed 10B Electra van Delta Air Lines. De kleuren zijn prachtig en het is gewoon een prachtig beeld om te zien.

DeGolyer Library, Southern Methodist University 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper