Klassieker van de dag: Met de bus

Klassieker van de dag: Met de bus

Jasper van Bladel 572 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

We zien een aantal mensen dat zich laat vervoeren in een autobus, ergens vroeg in de twintigste eeuw. Het ziet eruit als een leuk ritje op een zonnige dag. Let vooral op de vrouwen met mooie kappen op en het kindje achteraan dat wat moeilijk kijkt. Ook de man in de witte jas die ‘shotgun’ rijdt, dus op de treeplank, is een mooi detail aan deze antieke Ierse plaat.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper