Klassieker van de dag: maan van jupiter

Klassieker van de dag: maan van Jupiter

Redactie DIGIFO... 601 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerLees ook: Klassieker van de dag: het ziekenhuis

Het is vandaag precies 27 jaar geleden dan de sateliet 'Galileo' werd gelanceerd. Deze sateliet staat bekend als één van de meest succesvolle satelietten die de NASA ooit de ruimte in heeft gestuurd en heeft duizenden foto's en talloze hoeveelheden informatie terug naar aarde gestuurd. Het doel van Galileo was Jupiter, maar de sateliet heeft ook veel foto's en informatie van andere planeten en manen naar de NASA gestuurd, voordat zijn missie in september 2003 werd beeindigd. De klassieker van vandaag is een foto van Europa, één van de manen van Jupiter die in 1610 door Galileo Galilei, de astronoom waar de sataliet naar is vernoemd, is ontdekt.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie