Klassieker van de dag: konijnenjagers

Klassieker van de dag: konijnenjagers

Redactie DIGIFO... 545 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

klassiekerLees ook: Klassieker van de dag: het ziekenhuis

Vandaag is het precies 148 jaar geleden dat Nieuw-Zeeland officieel een tijdszone accepteerde waardoor het in hele land even laat was. Daarom reizen we vandaag in de Klassieker van de dag naar de andere kant van de wereld met deze foto van twee konijnenjagers uit ongeveer 1900 die rondrijden op een handkar. Oorspronkelijk kwamen konijnen helemaal niet voor in Nieuw-Zeeland en de eerste dieren kwamen dan ook mee met migranten. Zonder natuurlijke vijanden en met ontzettend veel voedsel groeide de konijnenpopulatie binnen no-time uit tot een enorme plaag, waar het land nu nog steeds last van heeft.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie