Klassieker van de dag: koe in boot

Klassieker van de dag: koe in boot

Jasper van Bladel 463 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Hier in Nederland zag je dit tafereel ook weleens, vooral in de meer noordelijke provincies. Een koe op een boot. Handig vervoer dwars door de uitgestrekte weilanden, zeker als ze met de normale wegen moeilijk bereikbaar zijn. Deze koeien zijn Fins en worden door hun boer vervoerd van a naar b, ergens in Dragsfjärd, Varsinais-Suomi. Of koeien ook zeeziek kunnen worden? Onlangs is bewezen dat koeien geen last kunnen hebben van zeeziekte, dus met deze vorm van transport is niets mis.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper