Klassieker van de dag: Kerst in de zon

Klassieker van de dag: Kerst in de zon

Jasper van Bladel 408 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We kijken hier naar een feestje ter ere van Kerstmis 1930. Dat het zo’n lekker weer is, komt doordat het een feestje is in Australië. Daar is het nu eenmaal zonnig in december. De kinderen worden omhoog getakeld in een bakje van een hijskraan, dat moet vast ontzettend spannend zijn geweest. Gelukkig is er wel voldoende begeleiding aanwezig!

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper