Klassieker van de dag: Kamperen in Zweden

Klassieker van de dag: Kamperen in Zweden

Fabienne Keijzer 1350 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

klassieker

De zomer ligt inmiddels alweer een tijdje achter ons, maar we mogen er natuurlijk wel even met weemoed aan terug denken. Vooral met het slechte weer op het moment.  Nu hebben we de meest moderne kampeermiddelen, dat was vroeger wel anders. Deze foto is rond 1955 genomen op een camping in het Zweedse Falkenberg. De Skrea camping is al jaren een grote trots van de omgeving. Inmiddels is de camping ook gemoderniseerd, maar de gezellige sfeer hangt er nog steeds. Bekijk vooral eens hoe de foto is ingekleurd. Alle auto's hebben dezelfde rode kleur en zijn hier en daar wat slordig afgewerkt. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne