Klassieker van de dag: Kalkoen voor Thanksgiving

Klassieker van de dag: Kalkoen voor Thanksgiving

Fabienne Keijzer 650 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de dag: Kalkoen voor Thanksgiving

Thanksgiving Day

Gisteren vierden de Amerikanen Thanksgiving Day, een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd, traditioneel aan God, voor de oogst en allerlei andere goede dingen. Het feest wordt gevierd op de vierde donderdag in november en op die dag wordt er uitgebreid en lekker gegeten. Het is traditie om op Thanksgiving Day een kalkoen te eten. Sinds het presidentschap van John F. Kennedy is het de gewoonte dat de president gratie verleent aan een levende kalkoen. Op deze foto uit 1910 is zo’n kalkoen te zien. Vandaag de dag haalt menig Amerikaan een kalkoen op bij de plaatselijke supermarkt waar deze al is geslacht, maar vroeger moest je dat natuurlijk helemaal zelf doen.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne