Klassieker van de dag: Inschepen

Klassieker van de dag: Inschepen

Jasper van Bladel 427 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Op deze foto zien we het moment waarop een grote groep mensen in Australie aan boord gaat van een oceaanschip, dat ze ver weg gaat brengen. Waar de mensen heen gingen, weten we niet. Het is echter wel een mooie foto, waarbij je je zelf kunt afvragen wat er van al deze mensen is geworden. Het schip, de Ankara, is ooit gebouwd als ziekenhuisschip en heeft dienstgedaan in de Tweede Wereldoorlog. Later werd het een passagiersschip. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper