Klassieker van de dag: IJscofiets

Klassieker van de dag: IJscofiets

Redactie DIGIFO... 580 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

IJsco fiets
Zomer 1925. Op warme dagen snakte veel kinderen (en volwassenen) naar een lekker koud ijsje. Hoewel auto's wel al bestonden en gebruikt werden, was het nog heel normaal om er één te bezitten. Deze ijscoman stapte daarom op de fiets om kinderen in zijn stad of dorp te verblijden met een koel tussendoortje.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie