Klassieker van de dag: IJs

Klassieker van de dag: IJs

Redactie DIGIFO... 504 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerLees ook: Klassieker van de dag: het ziekenhuis
Wie tegenwoordig een blokje ijs in zijn cola wil hoeft maar naar de vriezer te lopen om dit te regelen. Vroeger was dit een stuk lastiger. IJs moest gemijnd worden in koude gebieden, opgeslagen worden in zogenaamde ijshuizen en kon vervolgens per kilo gekocht worden in de winkel. Op deze foto zien we de haven van Philladephia in 1935, terwijl een aantal havenwerkers vaten ijs uitlaad om het te vervoeren naar een koude opslagplaats.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie