Klassieker van de dag: Ierland in 1990

Klassieker van de dag: Ierland in 1990

Jasper van Bladel 601 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: het ziekenhuis

Het jaartal 1990 klinkt als gisteren maar is toch alweer bijna dertig jaar geleden. Vandaag dus een plek voor een foto uit een meer recent verleden in deze rubriek.

We zien een straat in Ierland. Doodgewoon, doordeweeks en doorsnee. Maar wel ontzettend leuk. Mooi ook dat de kleuren zo mooi op elkaar zijn afgestemd. Tegenwoordig zie je alleen nog maar grijze en zwarte auto’s op de weg.

Tel daarbij op dat op de voorgrond een lichtgroene Triumph Acclaim te zien is, zo ongeveer het automobiele equivalent van een witte tijger’ en we hebben hier te maken met een prachtige foto en een schitterend tijdsbeeld!

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper