Klassieker van de dag: Huis Sonneveld

Klassieker van de dag: Huis Sonneveld

Jasper van Bladel 435 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zien hier Mevrouw Sonneveld in de tuin een boekje lezen. Mevrouw Sonneveld is de vrouw van Meneer Sonneveld, directeur van de Van Nelle fabriek, en ze woonden in Huis Sonneveld in Rotterdam. Dat huis is één van de meest bekende symbolen van het Nieuwe Bouwen en was bijzonder modern voor het bouwjaar. Het interieur werd voor een groot deel verzorgd met meubels en lampen van Gispen. Het huis is nu een museum en ligt vlakbij Het Nieuwe Instituut en het Boijmans van Beuningen.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper