Klassieker van de dag: het ziekenhuis

Klassieker van de dag: het ziekenhuis

Redactie DIGIFO... 1200 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de dagLees ook: Klassieker van de dag: brood bakken
Met medische technologie is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk. Blinde mensen kunnen weer zien, geamputeerde ledematen kunnen vervangen worden door werkende protheses en er worden operaties uitgevoerd die tien jaar geleden alleen nog in science-fiction films te zien waren. In 1915 was er nog een stuk minder mogelijk, maar de dokters en verpleegsters deden hard hun best om levens zoveel mogelijk te rekken. Op de klassieker van de dag van vandaag zien we een operatiezaal van het King George Hospital met een röntgenmachine en drie medewerkers, wachtend op de volgende patient.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie