Klassieker van de dag: Het vreemde rondreizende circus

Klassieker van de dag: Het vreemde rondreizende circus

Jasper van Bladel 517 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het circus, daar kijken kinderen soms een heel jaar lang naar uit. Tegenwoordig hebben veel rondreizende circussen het nogal moeilijk, maar vroeger had je best veel van dat soort gezelschappen. Op deze foto zien we een curieus circusgezelschap op weg naar hun volgende publiek in Smoky Lake, Alberta. Canada.

Het zal ongetwijfeld een heel gemoedelijk gezelschap zijn geweest, maar we vinden het geheel toch een beetje ‘creepy’, vooral door de surrealistisch kleine wieltjes onder de kar en de vreemde clownstekeningen aan de zijkant van het wagentje. De wasteil en de grote hoed van de bestuurder maken het vreemde plaatje af. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper