Klassieker van de dag: het vliegtuig

Klassieker van de dag: het vliegtuig

Redactie DIGIFO... 315 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de Dag14 augustus is een trieste dag in de luchtvaartgeschiedenis. Niet alleen stortte op deze dag in 1958 een KLM vlucht van Amsterdam naar New York neer ten weste van Ierland, maar in 1972 stortte een Oost-Duits vliegtuig neer en kwamen er in 2005 nog 121 mensen om bij een vliegtuigongeluk bij Athene. Daarom vandaag in de Klassieker van de Dag: een vliegtuig. (Uit Pakistan, dat op deze dag in 1947 onafhankelijk werd van Groot-Brittanië.)

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie