Klassieker van de dag: het vingerafdrukarchief

Klassieker van de dag: het vingerafdrukarchief

Jasper van Bladel 557 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Op de klassieker van de dag van vandaag zien we een enorme hal waarin talloze mensen druk bezig zijn met uiterst secuur werk. In deze hal, die veel weg heeft van een sporthal, huist het vingerafdrukkenarchief en –onderzoekscentrum van de FBI. Of, netjes gezegd, de Identification Division van het Federal Bureau of Investigation. Aan de lange tafels wordt onderzoek gedaan naar de diverse vingerafdrukken en in de grote kasten achter in de ruimte worden ze netjes geordend en gecategoriseerd opgeslagen. De vingerafdrukdivisie is in 1924 opgericht en heeft sindsdien miljarden vingerafdrukken onderzocht en opgeslagen.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper