Klassieker van de dag: Het verven van de brug

Klassieker van de dag: Het verven van de brug

Redactie DIGIFO... 556 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagOp 24 mei 1883 wordt de iconische Brooklyn Bridge in New York officieel geopend. Deze brug over de East River verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en moest volgens de architecten de mooiste brug ter wereld worden.

Leuk feitje: Ook de brug zit een stadszegel van Nederlandse afkomst die dateert uit 1834 waarop 'Eendraght Maakt Magt' (Eendracht maakt macht') te lezen is.

Vandaag in de Klassieker van de Dag een foto die jullie ongetwijfeld al eens gezien hebben, van een groep schilders die de brug een nieuwe laag verf geven, in 1914.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie