Klassieker van de dag: Het showschaap

Klassieker van de dag: Het showschaap

Jasper van Bladel 462 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Schapen zijn nuttige en veelzijdige dieren, maar ze zijn ook erg grappig. Kijk maar eens naar dit exemplaar, schaap 1479. Het dier zit bijzonder ruimhartig in de wol en ziet waarschijnlijk niet veel meer door die haardos. Dat er in 1935 een foto gemaakt is van het dier, zegt wel wat. Waarschijnlijk waren ze trots op het dier en de grote hoeveelheid wol. De foto is overigens gemaakt op de Royal Easter Show van dat jaar. Of het schaap ook een naam had, of enkel het nummer 1479, is niet bekend. De man op links, van wie we maar een klein gedeelte zien, is J.R. Moodie, een bekende schapenboer uit de omgeving van Hamilton in Australië.  

Het showschaap

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper