Klassieker van de dag: het Rode Kruis

Klassieker van de dag: het Rode Kruis

Redactie DIGIFO... 441 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerHet is vandaag de Dag van het Rode Kruis. Deze onafhankelijke hulpverleningsorganisatie bestaat al sinds 1864 en levert medische hulp op plekken waar dit het meest nodig is, veelal in zeer risicovolle gebieden. Daarom vandaag in de Klassieker van de Dag: het rode kruis in België tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Bijzonder detail: de zuster in de wagen, Madeleine Jaffray,  is tijdens een bombardement haar been verloren.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie