Klassieker van de dag: Het paardengasmasker

Klassieker van de dag: Het paardengasmasker

Jasper van Bladel 500 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Gasmaskers kunnen een soldaat helpen door te vechten waar dat anders niet mogelijk was geweest. Toen er nog geen moderne oorlogsvoertuigen waren gebeurde het vechten vaak te paard. Het paard heeft natuurlijk ook zo’n masker nodig en dat levert deze toch ietwat vreemde foto op. Het is een grappig gezicht, de rare maskers op man én paard. De realiteit was natuurlijk alles behalve grappig, helaas.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper