Klassieker van de dag: het oude vliegtuig

Klassieker van de dag: het oude vliegtuig

Jasper van Bladel 514 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Vliegen blijft nog steeds een ongrijpbaar iets, veel mensen vinden het zelfs ronduit eng en stappen voor geen goud in een vliegtuig. Dit terwijl vliegen toch een van de meest veilige vormen van vervoer is. Vroeger was dat wellicht nog een ander verhaal, in de tijd dat de piloten nog van die mooie vliegeniersbrillen en mutsen ophadden. Deze foto is ongeveer honderd jaar geleden gemaakt, toen vliegen nog een echt avontuur was. Een mooi moment en ook de foto is mooi bewaard gebleven met de nodige karakteristieke vlekken en krassen. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper