Klassieker van de dag: het oude varken

Klassieker van de dag: het oude varken

Jasper van Bladel 596 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Varkens kunnen heel groot en ook oud worden. Het varken op de foto is dat allebei. Hij of zij is flink uit de kluiten gewassen en alhoewel niet bekend is hoe oud het varken op deze foto is, kun je wel zien dat het beest al op leeftijd is. Misschien wel 15 jaar oud. Wat we wel weten is dat de man in kwestie Albert Martin heet en dat deze scene zich ergens in een ver verleden heeft afgespeeld in Canada.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper