Klassieker van de dag: het nijlpaard

Klassieker van de dag: het nijlpaard

Jasper van Bladel 857 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.


De voorkant van een nijlpaard, daarnaast de achterkant. Niet meer en niet minder. Het enorme grijze beest, pompeus op de voorgrond. Vierkant op de poten. Poserend, geportretteerd als een boos kind. Zijn of haar blik is vervuld met chagrijn, misschien zelfmedelijden. Toch ondergaat het dier het hele gebeuren gelaten, het moet maar. Door het gebruik van een groot diafragma een erg plastische plaat. De ruwe structuur is bijna voelbaar. Maar bovenal is deze foto erg grappig, bedoeld of onbedoeld. 

Lees ook: Klassieker van de dag: brood bakken

Het winnen van een sportwedstrijd is altijd een heugelijk iets. Na jaren zwoegen tijdens de trainingen heb je bewezen dat je beter bent dan ieder ander. In 1910 zag het vieren van een overwinning er blijbaar iets anders uit, zoals te zien is op deze foto van het Gentse turnteam.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper