Klassieker van de dag: Het mysterieuze dak

Klassieker van de dag: Het mysterieuze dak

Jasper van Bladel 1266 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: het ziekenhuis

1975, Amerika, Keene. Een stad noordwestelijk van Boston. We zien de oostkant van het dorpsplein op een mooie heldere winterdag. Voor zover niets spannends.

Maar als je kijkt naar het grote pand wat op de achtergrond staat komen er wat vragen. Het hoge gedeelte lijkt aan de rechterkant nogal tweedimensionaal. Bij het linker gedeelte zie je nog een stuk dak weglopen. Het lijkt alsof alleen de voorgevel echt bestaat. 

Maar als je het plein en het pand nu bekijkt via Google Maps valt te zien dat er wel een gebouw achter die gevel schuilgaat. 

We hebben ons dus duidelijk voor de gek laten houden door Anne Wardwell, die in 1975 deze foto maakte voor de serie ‘A slide presentation for the City of Keene’.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper