Klassieker van de dag: Het klaverblad

Klassieker van de dag: Het klaverblad

Jasper van Bladel 426 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

De toegenomen verkeersstromen in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw zorgden voor een compleet nieuwe infrastructuur. Opeens waren goed aangelegde en brede wegen nodig, zodat het verkeer in grote steden veilig van a naar b kon komen. Het klaverblad op de foto is gefotografeerd in Stockholm in 1945, toen het verkeersplein al tien jaar in gebruik was. De ontwerper van dit moderne stukje infrastructuur was Tage William-Olsson. Tegenwoordig zijn dergelijke knooppunten heel normaal en overal te zien, maar in die tijd was dit nog best een attractie. De houten torens aan de rechterkant van het beeld werden in de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor de communicatie met vliegtuigen. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper