Klassieker van de dag: Het hutje

Klassieker van de dag: Het hutje

Jasper van Bladel 477 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Er zijn altijd mensen die al dan niet gedwongen door omstandigheden hun leven anders inrichten dan anderen. Ook vroeger al, dat bewijst deze foto. We zien twee mensen voor hun hutje in het bos. Een hutje dat hoogstwaarschijnlijk gewoon hun huis is. De man heeft het hutje ongetwijfeld zelf in elkaar geknutseld, dat is te zien aan de vele geïmproviseerde elementen.  Zijn schoorsteen is bijvoorbeeld gemaakt uit een plaat koperen plafondafwerking. De vrouw zit ondanks haar armoede behoorlijk parmantig voor het hutje en doet net of het een kasteel met slotgracht is. Het hutje stond waarschijnlijk in een van de nationale parken in Australië: Kosciuszko National Park. 

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper