Klassieker van de dag: het honkbalpanorama

Klassieker van de dag: het honkbalpanorama

Jasper van Bladel 431 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Vandaag een schitterende foto in de Klassieker van de dag. Een panoramafoto van de opening van het honkbalseizoen van 1912 in San Fransisco. De spelers staan parmantig op een rij met in het midden staan een aantal notabelen. Het moet een feestelijke happening zijn geweest, want het maken van een dergelijke foto moet in die tijd best wat voeten in de aarde gehad hebben. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper