Klassieker van de dag: het duel

Klassieker van de dag: het duel

Redactie DIGIFO... 345 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

In het begin van de 19e eeuw ging het er in de politiek flink anders aan toe dan nu. In 1804 hadden de Amerikaanse vicepresident Aaron Burr en de minister van financiën Alexander Hamilton onenigheid en besloten dit te bevechten in een duel. Tijdens dit duel, vandaag precies 213 jaar geleden wist Burr Hamilton dodelijk te raken en zo het duel te winnen.
Daarom vandaag in de Klassieker van de dag: Het duel. Dit keer geen gevecht tot de dood, maar een vriendelijk potje schermen in 1900.Klassieker van de Dag

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie