Klassieker van de dag: Handen schudden met een Kangaroo

Klassieker van de dag: Handen schudden met een Kangaroo

Jasper van Bladel 600 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Voor een Australiër is het vast een heel normaal gezicht om een kangaroo te zien, maar voor een Amerikaan of een Europeaan blijft zo’n dier toch iets speciaals. Op deze foto zien we een Amerikaanse soldaat de hand, of eigenlijk de poot, schudden van een kleine kangaroo. Een leuke en schattige foto, die mooi laat zien hoe de band tussen een dier en een mens kan zijn. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper