Klassieker van de dag: Grand Canyon

Klassieker van de dag: Grand Canyon

Redactie DIGIFO... 389 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerOp 11 januari 1908 werd de Grand Canyon in de Verenigde Staten erkend als nationaal monument. Deze enorme kloof is door miljoenen jaren erosie van de Coloradorivier ontstaan en bestaat, volgens het meest recente onderzoek, al zo'n 6 miljoen jaar. Vandaag in de klassieker van de dag: twee mannen, helemaal onderin de Grand Canyon, in de Coloradorivier in een klein bootje circa 1900.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie