Klassieker van de dag: Geen kroketten

Klassieker van de dag: Geen kroketten

Jasper van Bladel 889 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het zijn geen kroketten en ook geen bamihappen. 

Het is taart, Pie. Hartig of juist niet. Uit een automaat in een restaurant in Manhattan, Eighth Avenue. New York. 1936. 

Op de foto zien we waarschijnlijk een van de eerste plekken waar je in de stad eten uit de muur kon halen. Niet de allereerste, want die automatiek zat ergens bij Times Square. 

Desalniettemin was deze man met hoed heel modern bezig.

Lees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper