Klassieker van de dag: Finse televisie

Klassieker van de dag: Finse televisie

Jasper van Bladel 452 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zijn aanwezig bij een uitzending van het Finse televisieprogramma ‘The Record Jury’ ergens rond 1960. Dit programma werd gepresenteerd door Jaakko Jahnukainen en het werd uitgezonden op het eerste televisiekanaal van Finland: Tesvisio. Waar het programma precies om draaide weten we niet, maar het moet – als je de titel bekijkt - vast iets met muziek te maken hebben gehad. Het decor is in ieder geval schitterend tijdsgebonden en het publiek kijkt heerlijk verdwaasd en verveeld de ruimte in. 

The commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper