Klassieker van de dag: Fastfood in de auto

Klassieker van de dag: Fastfood in de auto

Jasper van Bladel 1296 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Amerikaanser wordt het niet. Deze foto heeft het allemaal: een mooie oude Amerikaanse auto, blije jongeren, nog volop hopend op de American Dream , en fastfood. Een typisch beeld voor het Amerika van de jaren vijftig en zestig, waarin het drive-in restaurant én startende fastfoodketens het straatbeeld bepaalden.

Er is nog iets speciaals aan deze foto. De auto heeft, zo lijkt het, een opklapbaar dienblad aan de zijkant van het portier zitten dat dienst kan doen als tafel voor de aangeschafte burgers en milkshakes. Daar vallen onze tegenwoordige bekerhouders wat bij in het niet!

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper