Klassieker van de dag: Een kat als mascotte

Klassieker van de dag: Een kat als mascotte

Redactie DIGIFO... 668 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Katten en fotografie zijn sinds de komst van het internet onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Je hoeft niet lang te zoeken of je komt wel een site tegen met katten die zich in de kleinste dozen proberen te frommelen of amuserend dik zijn. Maar katten zijn altijd al populair geweest. In de eerste wereldoorlog werden ze zelfs meegenomen de loopgraven om de soldaten op te vrolijken. Vandaag in de klassieker van de dag, een kat in een loopgraaf in Turkije tijdens de slag om Gallipoli.KlassiekerLees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie