Klassieker van de dag: Drukte bij de post

Klassieker van de dag: Drukte bij de post

Jasper van Bladel 379 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

De feestdagen zijn traditioneel een enorm hoogtepunt voor postbedrijven. Stuurt niemand tegenwoordig meer een brief, met de feestdagen is dat wel anders. Kerstkaarten vliegen je om de oren. De post moet dan ook alle zeilen bijzetten om al die brieven goed te kunnen bezorgen. Vroeger was dit natuurlijk nog een tikje erger, dat is goed te zien aan deze foto gemaakt in 1924. Een gebouw in New York is tijdelijk in gebruik genomen door de post om alle kerstpost te kunnen verwerken. De werknemers die door het gebruik van een lange sluitertijd een soort geesten zijn geworden, maken deze foto extra speciaal. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper