Klassieker van de dag: Dick de pony

Klassieker van de dag: Dick de pony

Jasper van Bladel 402 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het is een natuurlijke combinatie, een meisje en een pony. Duizenden jonge meisjes hebben een verzorgpony of worden op zijn minst enthousiast als ze een paard of pony zien. Zo ook dit meisje, Rita, dat in volle uitdossing op haar eigen pony zit. We nemen aan dat ze speciaal voor deze foto de witte jurk aan heeft getrokken, want normaal zal ze dit soort kleding waarschijnlijk niet dragen tijdens het rijden. De pony heet overigens Dick en leefde bij de familie van Rita in Australië. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper